Premiär för skejtens Woodstock – Bowlstock

Uppdaterad
Publicerad

På lördag går skejttävlingen Bowlstock av stapeln för första gången med över hundra tävlande. Och de gästas av en legendar – Sex Pistols-basisten Glen Matlock.

Bowlstock anordnas i Högdalen av skateboardåkare för att sprida skejtsporten och för ha få de bästa skejtarna i världen till Stockholm.

– Vi gör det här för att vi tycker att Stockholm borde ha en mer levande skejtscen med fler stora evenemang. Och så har vi  ju den här parken som är Sveriges största skateboardpark så nu har vi tagit tag i det här och ordnar ett evenemang, säger Björn Gevert från föreningen Sthlm Sub Surfers.

Under tävlingsdagen kommer flera band att spela och framåt kvällen gästas Bowlstock av en musiklegendar, Glen Matlock från punkrockbandet Sex ­Pistols. Han får även sällskap av artister som Ebbot Lundberg och Patrik Arve.

Arrangörernas förhoppning är att Bowlstock ska bli ett årligt evenemang och att det ska växa sig större.

– Vi vill att det ska växa och bli jättestort, och gärna hålla på i flera dagar. Lite som det legendariska Woodstock var på 60-talet så vill vi att det här ska vara något liknande för Stockholm, säger Gevert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.