Två personer till sjukhus efter lägenhetsbrand på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer förda till sjukhus efter att ha andats in rök när en lägenhetsbrand bröt ut på Kungsholmen i centrala Stockholm under natten till onsdag. Branden började på en balkong och spred sig snabbt vidare in i lägenheten.

– Två stycken personer som befann sig i lägenheten är förda till sjukhus, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Från början rapporterade Storstockholms brandförsvar att ingen blivit skadad i branden men senare ändrades uppgifterna. Enligt Tobias Åkesson är det oklart hur skadade personerna är.

Branden är släckt

Larmet om branden kom in vid 04.12 på onsdagsmorgonen. Branden riskerade att spridas till intilliggande lägenheter men strax efter 05-tiden kom beskedet att branden var släckt.

– Det var grannar som larmade om branden. Det är något som börjat brinna på balkongen men vi vet inte vad i nuläget. Sedan har elden spridit sig in i lägenheten, säger Tobias Åkesson.

Vid 06-tiden kunde boende i övriga lägenheter i huset återvända tillbaka till sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.