Brandkår släckte snabbt branden i ett flerfamiljshus i centrala Nynäshamn. Foto: Patruk Lundahl/TT

Kvinna omkom i brand på servicehus i Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

Brandkåren larmades till ett serviceboende i Nynäshamn under lördagseftermiddagen. Huset var rökfyllt när räddningstjänsten kom till platsen. I den lägenhet som brann hittades en livlös kvinna. Hon fördes till sjukhus, men omkom senare av sina skador.

– Vi fick larm om en brand i ett servicehus i centrala Nynäshamn vid halv tretiden på lördagen. När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna. Därinne påträffades en livlös person som fördes till sjukhus, säger Roger Magnusson, operativ chef på räddningstjänsten i Södertörn.

Kvinnan som omkom i branden var i sjuttioårsåldern. Anhöriga är underättade.

Under lördagseftermiddagen var polis på plats. En teknisk undersökning hur branden startade kommer att göras under måndagen.

– I nuläget utreds händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

Övriga boende behövde inte evakueras, men flera personer skakades av händelsen. Därför hölls senare under lördagskvällen ett informationsmöte på servicehuset, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.