Branden upptäcktes strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen. Foto: Mattias Johansson/Brigad

Brand i flerfamiljshus – en gripen för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen började det brinna på vinden i ett flerfamiljshus i centrala Sundbyberg. Vid sjutiden var branden under kontroll. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand och en person är gripen.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen och när brandmännen kom till platsen var branden fullt utvecklad.

– De som bor på de översta våningarna har fått evakueras till en samlingsplats i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, vid 06.20-tiden.

En person är gripen efter en misstänkt mordbrand i ett flerfamiljshus i centrala Sundbyberg. Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

Strax före klockan sju var branden under kontroll, och senare under morgonen fick de boende återvända till sina lägenheter. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Vi är kvar och bevakar och tittar bland annat efter eventuella glödbränder, men vi trappar ner på personal där ganska ordentligt, säger Jarmo Carlsten vid sjutiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.