Foto: Geronimo Åkerlund

Renovering orsakade brand i lägenhet vid S:t Eriksplan

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen larmades brandkåren till en lägenhetsbrand i en vindslägenhet på Tomtebogatan. Branden är nu helt släckt men brandkår är på plats för att försäkra att ingen glöd återstår som kan ta fyr igen.

En granne i huset larmade om branden och enligt polisens hemsida ska grannen ha uppgett att det synts lågor från husets tak. Brandkåren kom till platsen med åtta enheter från tre olika brandstationer.

– Branden har orsakats av renoveringsarbete, man har slipat och det har börjat brinna i golvet, säger Christer Wahlström vid Storstockholms brandförsvar.

Lägenhetsinnehavaren ska inte ha varit hemma när branden startade och branden hann sprida sig över golvet och ut på en terrass innan en granne uppmärksammades. Lägenheten har fått brandskador i golv och väggar.

– Nu arbetar vi med att såga upp golvet för att försäkra att det inte finns några glödbränder under golvet, säger Christer Wahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.