Spridningsrisken var hög enligt Räddningstjänsten. Foto: Aleks Magnusson

Tre bostäder skadade efter brand i radhuslänga i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en radhuslänga i Vällingby i västra Stockholm. Räddningstjänsten larmades om branden klockan 16 på torsdagseftermiddagen och en timme senare var två bostäder totalförstörda.

– Den första branden som startat i källaren ser ut att vara släckt men vi kontrollerar om det spridit sig vidare nu, det finns en stor spridningsrisk, sa Tobias Åkesson, ledningsbelfäl vid Storstockholms räddningscentral, vid 16.40.

Ingen skadad

Ingen ska ha skadats i branden.

– De hann ut ur den första lägenheten och de andra är utrymda, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Räddningstjänsten.

Branden spreds vidare och av de totalt fem bostäderna i radhuslängan är två just nu utom räddning.

– Två lägenheter är är totalt utbrunna och en tredje jobbar vi i just nu, men det finns risk för att delar av den förstörs, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Räddningstjänsten.

Prognos till 21

Vid 19-tiden räknade Räddningstjänsten med att vara kvar på platsen i några timmar till.

– Just nu jagar vi glödbränder i konstruktionen, tre bostäder är skadade varav en är totalförstörd. Resterande två har lättare rökskador i nuläget, vi har fortfarande inte branden under kontroll, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid räddningscentral mitt.

Släckningsarbetet avslutades vid 20.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.