Fastigheten ligger nära Västerbron vilket kraftigt påverkar trafiken i samband med räddningstjänstens arbete. Foto: Pontus Altin/Jenny Lagerstedt

Brand på Södermalm – trafiken stod stilla på Västerbron

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och polis larmades under tisdagseftermiddagen ut till Hornstull på en större vindsbrand som ännu under kvällen orsakar stora trafikstörningar.
– Det brann i ett vindsförråd och vi är fortfarande på plats för att säkerställa att det inte har spridit sig, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Det var vid 16:30-tiden under tisdagen som räddningstjänsten larmades till ett flerfamiljshus på Verkstadsgatan på Södermalm i Stockholm.

– Det brinner från vinden på sjätte våningen. Vi har rökdykare på väg in i fastigheten och just nu har vi elva brandbilar på plats, sa Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till SVT strax efter klockan 17.

Tre våningar evakuerades

Vid 17:45-tiden hade man dock fått kontroll på- och släckt branden.

– Det brann i ett vindsförråd och vi är fortfarande på plats för att säkerställa att det inte har spridit sig. Men vi kommer att avveckla oss snart men lämna kvar en bil och patrull för eftersläckning.

Under släckningsarbetet fick man evakuera de tre översta våningarna men enligt räddningstjänsten ska samtliga kunna återvända till sina bostäder redan under kvällen. Ingen kom heller till skada i branden.

Utreds som grov mordbrand

Fastigheten som brann ligger nära Västerbrons brofäste vilket gjorde att trafiken stod stilla under en lång tid på bron. Först vid 19-tiden meddelade polisen att avspärrningarna på Långholmsgatan hävts.

– Avspärrningarna är hävda och trafiken ska kunna fungera normalt nu, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.

Nu har polisen inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Eftersom vi inte kan utesluta att det skulle ligga ett brott bakom så har vi i nu läget inlett den här förundersökningen. Men man ska poängtera att det är en tidig rubricering, säger Åsa Wallentin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer