En väktare på Tyresö skola upptäckte krossade rutor och att det brann i ett klassrum. Foto: Brottsplats Sthlm

Tyresö skola rökskadad efter brand – delar av skolan stängd

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 03.24 natten till tisdag larmades räddningstjänst om en brand i Tyresö skola. Delar av skolan kommer att hålla stängt under tisdagen, skriver kommunen på sin hemsida.

Tyresö skola är stängd för elever i årskurs 4-9 efter en brand i ett klassrum under natten till tisdag.

– De elever som inte har nåtts av informationen kommer vi att ta emot i idrottshallen. Ingen kommer att få gå härifrån innan vi kontaktat varje elevs vårdnadshavare, säger Johan Alkvist, skolchef på Tyresö kommun.

För årskurs F-3 kommer fritidsverksamheten att vara öppen. 

Trasig ruta och brand i klassrum

Det var natten till tisdag som en väktare kände lukten av brandrök på Tyresö skola och gjorde en kontroll.

 – Han upptäcker då trasiga rutor och att det brinner i ett klassrum på nedre våningen, sa Daniel Lundin operativ chef Södertörns brandförsvarsförbund tidigt på tisdagsmorgonen.

När polis och räddningstjänst kom till platsen kunde branden snabbt begränsas till klassrummet. Klockan 04.00 var branden släckt.

– Men det blev rökspridning till övriga delar av skolan och stora delar är rökskadade.

Skolan stängd

Kommunen skriver på sin hemsida att delar av skolan kommer att hållas stängd under tisdagen och att mer information kommer senare under dagen.

– Under dagen kommer vi vädra ut skolan. Vi tar en dag i taget och hoppas på att få igång verksamheten så snabbt det går, avslutar Johan Alkvist.

För att öka tryggheten kommer väktare från och med ikväll, oftare bevaka skolan under kvällar och nätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.