Tomas Eriksson (MP) förklarar hur Region Stockholm ska få stombussen att gå snabbare. Foto: TT/SVT

Så ska busslinje 4 komma fram snabbare

Uppdaterad
Publicerad

Framkomligheten för stombuss 4 ska bli bättre. Stockholm stad och Region Stockholm ska samarbeta med bussoperatören Keolis för att motverka trängsel i trafiken.

Buss 4 som åker mellan Radiohuset och Gullmarsplan är en av landets mest trafikerade busslinjer. Nu vill lokalpolitikerna titta på olika lösningar för att förbättra framkomligheten. 

Stockholm stad, Region Stockholm och Keolis, som bedriver busstrafiken i Stockholms innerstad, åtar sig att under 2020 utreda åtgärder längst Odengatan och Hornsgatan. Åtgärderna förväntas ge effekt på fler busslinjer än bara buss 4.

Kortare hållplatsuppehåll

Ett av målen är att bussen ska uppnå en genomsnittlig hastighet på minst 20 km/h. Dessutom föreslås kortare hållplatsuppehåll, påstigning från samtliga dörrar och att delar av innerstadstrafiken ska elektrifieras. Åtgärderna förväntas vara genomförda senast 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.