Foto: Brandkåren Attunda

Bussbrand spreds till frigolitlager – tågtrafiken stoppades

Uppdaterad
Publicerad

En bussbrand i Upplands-Bro spred sig under torsdagseftermiddagen till ett ved- och frigolitlager.

– Vi är där och släcker för fullt, sa Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar till SVT kort efter att branden börjat sprida sig.

En buss började brinna i Upplands-Bro runt klockan 14 på torsdagseftermiddagen. Branden spred sig till ett vedlager och även till ett lager med frigolit.

Tågtrafiken stoppades

Det hade även börjat brinna i marken intill ett järnvägsspår.

– Det är en del markbränder som rör sig mot järnvägsspåret och det är kraftig rök över spåret. I och med det så har vi stoppat tågtrafiken mellan stationerna Kungsängen och Bro, sa Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar till SVT under eftermiddagen.

Klockan 16.00 meddelade Trafikverket att alla tåg börjat rulla igen.

– Trafikstoppet mellan Kungsängen och Bro gjorde att pendeltågen mellan Stockholm och Bålsta berördes. Även fjärrtåg från Stockholm till Göteborg, via Västerås berördes. Men tågen går som de ska nu. Det kan vara följdförseningar. Men trafiken rullar som vanligt, sa Josefine Gröndahl, presskommunikatör på Trafikverket.

20 brandmän på plats

20 brandmän var strax innan 15.30 fortfarande på plats för att bekämpa branden.

– Flera stationer är där. Vi angriper branden från olika håll och har ingen prognos för när det kan vara släckt, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Vid 16-tiden ska branden ha varit släckt. Ingen person ska ha kommit till skada i branden.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Bro, Stockholm Central, Västerås C, Barkarby, Bålsta, Dingtuna, Enköping, Jakobsberg, Kolbäck, Karlberg, Kallhäll, Köping, Kungsängen, Spånga, Sundbyberg, Arboga

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.