MC-ägaren Erik Murrays motorcykel hamnade under en SL-buss. Foto: SVT

Buss körde över flera motorcyklar på Vasagatan

Uppdaterad
Publicerad

Det något ovanliga larmet kom in till räddningstjänsten vid halvtio-tiden på tisdagsmorgonen.

– Ett 20-tal motorcyklar är påkörda av bussen, säger Per Johansson, på Storstockholms räddningscentral.

Olyckan inträffade på Vasagatan 7, i närheten av Centralstationen i Stockholm. Det ska röra sig om en motorcykelparkering.

– Vi är på plats och det har runnit ut bensin från motorcyklarna som har blivit påkörda, säger Per Johansson.

Det finns inga rapporter om personskador. Det ska inte heller ha funnits några passagerare på bussen. Enligt SVT:s reporter på plats så ser det ut som att bussen ska ha åkt en längre sträcka med motorcyklarna under sig.

”Är bara skrot”

Erik Murray, är en av mc-ägarna som fick sin motorcykel förstörd.

Erik Murray, mc-ägare Foto: SVT

– En av motorcyklarna i högen är min. Den är nog inte körbar, förmodligen så är det bara skrot. Tyvärr var den bara trafikförsäkrad, berättar han för SVT Nyheter Stockholm.

Enligt Stockholmspolisen är två patruller på plats och en bärgare är på väg. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik har inletts. Bussen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

– Man har lagt på skum på bensinen för att det inte ska bli brandfarligt, säger Cornelia Tejler, yttre befäl på Stockholmspolisen.

Vad händer med alla motorcyklar?

– Vi tar kontakt med de vi kan, det är flera som redan kommit till platsen och ska ta sin moped eller motorcykel härifrån.

SL: ”Bussen skenade”

SL har varit i kontakt med Keolis som kör bussarna. Det var när bussen skulle flyttas från en plats till en annan då den plötsligt skenade.

– Det gick inte att få stopp på den. Gasen har kanske hängt sig, men det får den tekniska utredningen utvisa, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Hur mår busschauffören?

– Hon är inte skadad, men är omtumlad av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.