Foto: Ola Kjellberg

Trafikkaos vid Slussen

Publicerad

Från och med idag har nya körvägar lagts om på Slussen. Det har skapat totalt stopp i trafiken. En kaosartad situation där bilister och bussar kört fast mitt i rusningstrafiken.

Flera bussar har fått vända mitt i trafiken för att komma loss och inte fastna, och passagerarna har fått söka sig till tunnelbanan istället.

– Renoveringen av Slussen har nått ett nytt stadium när staden har varit tvungna att lägga om vägnätet. Men bilisterna har inte förstått de nya reglerna, och det har skapat störningar i trafiken, säger Henrik Palmér, presskontakt på SL.

– Resenärer som ska vidare får gå av bussarna och promenera eller söka sig till tunnelbanan.

Eva Rosman, kommunikationsansvarig för projekt Slussen menar att de inte kunnat göra mycket mer för att förhindra dagens kaos.

– Stockholmarna måste börja ta ansvar för hur vi kör i trafiken via Slussen. Det är skyltat, det är informerat, men folk väljer att inte följa väganvisningarna. Det är helt ohållbart om vi inte respekterar reglerna, säger Eva Rosman.

Hotar med polisen och flaggvakter

– Det värsta scenarierna kommer att pågå i tre år framöver, och då måste vi visa mer tålamod. Annars kommer vi behöva sätta in poliser och flaggvakter. Förra gången vi tillsatte flaggvakter blev deras arbetssituation helt ohållbar också, de blev misshandlade, hotade, trakasserade. Folket blir frustrerade om de inte får åka via Slussen.

Hur ska ni lösa trafikkaoset?

– Vi avvaktar ett par dagar för att se om det lugnar ner sig, annars kommer vi se till att fysiskt begränsa trafikframkomligheten för de fordon som inte får åka igenom Slussen, säger Eva Rosman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slussen

Mer i ämnet