Foto: Wikimedia Commons

Byggfusk i lyxhus – dras till domstol

Publicerad

Lyxvåningar på Östermalm såldes för över 100.000 kronor kvadratmetern. Vissa våningar gick för det dubbla. Nu visar det sig att bostäderna, enligt de som bor i dem, innehåller tusentals fel, allt ifrån mögel, fuktskador, ledningar för varmt och kallt vatten som buntats ihop, parkettgolv som måste bytas på grund av våta betongytor undertill, fel i bärande stålkonstruktioner och fel i elsystemet.

Nu lämnar bostadsrättsföreningen in en stämning mot Wallenstam Entreprenad, vars dotterbolag tjänade 224 miljoner kronor på försäljningen, skriver Dagens industri.

I huset bor flera kända personer, däribland arkitekten Thomas Sandell, kungavännen Pierre Hagströmer, artisten Tomas Ledins son John Ledin och fotbollsspelaren Kennedy Bakirciouglü.

”Tar i så de kräks”

Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, säger till Di att han är väl medveten om vissa av felen men att bostadsföreningen tar i ”så de kräks” i stämningsansökan. De har försökt göra upp i godo men det har inte fungerat. Nu är han beredd på en rättsprocess.

– Vi har reserverat pengar och vi har på fötterna så vi är inte oroliga, säger Wallenstam till tidningen.

Partnerna kommer nu att få göra upp i domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer