Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Centerpartiets ledare Annie Lööf under torsdagens pressträff inför hennes tal under Järvaveckan. Foto: Jonas Ekströmer / TT

C: Kalla in alla partier till gängsamtal

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen måste kalla in alla riksdagens partier till samtal för att lösa gängbrottsligheten. Den uppmaningen kommer C-ledaren Annie Lööf med under Järvaveckan.

– Vi behöver konkreta reformer för förändring. Så jag föreslår att regeringen kallar in partierna till akuta samtal för att helt enkelt öka tryggheten, det är vägen framåt.

Lööf kommer med utspelet samtidigt som Sverigedemokraterna står i begrepp att rikta en misstroendeförklaring mot inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S).

Järvaveckan 2022

Centerledaren säger att hon är lite allergisk mot alla de misstroenden som kommit på senare tid.

– Det som krävs för att öka tryggheten handlar om att vi genomför förslag för att knäcka gängkriminaliteten, mota mäns våld mot kvinnor och hedersbrott. Det hjälps inte med en misstroendeförklaring i riksdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Järvaveckan 2022

Mer i ämnet