Vart vänder du dig om du tror att du fått covid-19? Oury Diallo hade kontaktat vårdcentralen medan Gilbert Andersson och Louise Myrling hade ringt 1177. Foto: Ann Sehlin / SVT

Hur ska man tänka om man tror att man fått covid-19?

Uppdaterad
Publicerad

Med hösten kommer förkylningssymtomen som på beställning, samtidigt som vi gått in i en andra coronavåg. Många går nog och känner sig snuviga eller irriterade i halsen och frågar sig om det är coronaviruset som varit i farten. Men hur ska man agera då? Det reder chefläkare Johan Bratt ut i videon.

Sjukhusen är hårt belastade, vårdcentralerna vill ogärna ta emot coronasmittade patienter och det rapporteras om rekordlånga kötider hos 1177 Vårdguiden. Så, vart ska man vända sig om man tror att man blivit sjuk i covid-19?

Hör Johan Bratt, chefläkare på region Stockholm, förklara vad som gäller i klippet ovan.

TIPSA OSS: Har du påverkats av corona på ett oväntat sätt eller har du en historia du tycker vi borde berätta? Mejla oss på SVT Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet