Daniel Nordström är chefredaktör och ansvarig utgivare för flera tidningar i Mittmediakoncernen. Foto: SVT.

Chefredaktören om Bonnieruppköpet: ”En god nyhet”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra lokaltidningar i Stockholmsregionen blir Bonnierägda när det nu står klart att tidningskoncernen Mittmedia köps upp av Bonnier. I Stockholms län berörs Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, LT och Södertäljeposten.

– Det känns bra därför att dels så som mediabranschen ser ut idag så tror jag på att hitta andra samarbetspartners och dels så är Mittmedia i behov av nytt kapital, säger Daniel Nordström, chefredaktör för Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten och LT.

Vad betyder uppköpet för era läsare?

– Det här är en god nyhet för oss och en god nyhet för oss är en god nyhet för våra läsare. Men läsarna kommer inte märka att det är en ny ägare, vi kommer jobba på med vår journalistik som tidigare. Vad köpet innebär mer konkret får den nya ägaren utveckla.

Mittmedia har haft ekonomiska svårigheter under många år.

– Det ser bra ut vad det gäller våra prenumerationer, både digitalt och i print. Vårt problem är att vi har tappat annonsintäkter, säger Daniel Nordström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer