Foto: Anders Wiklund/TT

Då börjar SL-kortet gälla på Waxholmsbolagets båtar

Publicerad

Under två perioder under året ska resenärer kunna resa med sitt vanliga SL-kort på Waxholmsbolagets båtar.
– Nu är förhoppningen att resenärerna lättare kan planera sina resor under nästa år och företagarna i skärgården sin verksamhet, säger Gustav Hemming (C) skärgårds- och regionplanelandstingsråd.

Den 9 januari nästa år införs försöket att SL:s periodkort ska gälla i Waxholmsbolagets trafik. Det innebär att de med årskort, 90-dagarskort och 30-dagarskort kan kliva på båtarna utan att betala något extra.

Mellan den 9 januari – 29 april samt 3 september och 9 december ska det gå att resa med SL-korten. Men inte under sommarperioden då trafiken är som mest intensiv.

Vill se en förlängd säsong

– Företagen i skärgården är en viktig del för öarnas fortsatta utveckling. När vi nu öppnar upp för mer resande i skärgården hoppas vi detta kan leda till en förlängd säsong och ökade intäkter för skärgårdsföretagen, säger Gustav Hemming (C) skärgårds- och regionplanelandstingsråd.

Dessutom blir det fler turer i trafiken mellan Vaxholm via Nacka och Lidingö in till Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer