Foto: TT/Christopher O'Neill, Kungahuset

Prinsessan Adrienne döps i Drottningsholms slottskyrka

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett dop i juni på Drottningholm för kungafamiljens allra minsta prinsessa, hovet kommer nu med datum och plats för Adriennes dop.

Prinsessan Adrienne Josephine Alice döps den 8 juni i Drottningholms slottskyrka, precis som hennes syskon och kusiner Alexander och Gabriel gjorde. Som traditionen bjuder förrättas dopet av ärkebiskopen, Antje Jackelén, assisterad av överhovpredikant, biskop Johan Dalman och pastor i Kungl. Hovförsamlingen, ordinarie hovpredikant, Michael Bjerkhagen.

Prinsessan kommer att bära samma dopklänning som hennes mamma prinsessan Madeleine hade på sitt eget dop. Den bars för första gången av Adriennes morfars far prins Gustaf Adolf 1906, och alla kungabarnen och barnbarnen har haft den på sina dop.

Lill-sessan föddes den 9 mars och är prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills tredje barn och kungaparets sjunde barnbarn. Hon är också hertiginna av Blekinge och den tionde på plats i tronföljden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.