Danderyds sjukhus meddelade under måndagen att 250 tjänster ska bort. 100 varslas om uppsägning. Foto: Tomas Oneborg / TT

Danderyds sjukhus minskar varslet kraftigt

Uppdaterad
Publicerad

Precis som Södersjukhuset backar nu Danderyds sjukhus gällande det varsel som aviserades förra året. Varslet ändras nu från 100 personer till 20.

Enligt sjukhuset så kommer varken läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor att varslas om uppsägning. Undersköterskor kan dock komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset.

Det är inom sjukhusets administrativa yrkeskategorier som personal fortfarande kan komma att beröras av varslet.

”Full förståelse för oro”

Det var i november i fjol som beskedet kom om att både Danderyds sjukhus och Södersjukhuset skulle varsla personal som en del i ett omställnings- och besparingsarbete.

– Jag har full förståelse för att personalen känner oro men detta är en del av en omställning. Våra patienter söker sig i större utsträckning till andra vårdenheter än akutsjukhusen, sa finansregionrådet Irene Svenonius (M) i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.