Foto: Pontus Altin

En gripen efter misstänkt föremål i city

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utrymde delar av T-centralen och ett område kring Sergels torg efter att ett misstänkt föremål hittats i en papperskorg i anslutning till Sergelarkaden. Efter att nationella bombskyddet undersökt föremålet visade det sig att det var ofarligt och avspärrningarna hävdes. Under eftermiddagen greps en person som kommer förhöras av polisen.

Det misstänkta föremålet upptäcktes av ett vittne vid 11.50-tiden. Vittnet larmade ordningsvakter och polis som tog beslut att utrymma biljetthallen vid T-centralens norra del samt entrén mot Åhlén. Även Sergels torg utrymdes.

– Det var ett misstänkt föremål som hittades i en papperskorg nere vid plattan på Sergels torg. Även vissa butiker med stora skyltfönster mot platsen där föremålet hittats har också spärrats av, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Vid 13.30-tiden hävdes alla avspärrningar efter att det visat sig att det misstänkta föremålet var ofarligt.

.

Klarabergsgatan Foto: Pontus Altin

Tunnelbanan går som vanligt

– Det var ett par ordningsvakter som upptäckte föremålet och som larmade polisen, säger Claes Keisu presskommunikatör på SL.

Enligt Claes Keisu så har man inte fått in något hot i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.