Innan arbetstidsförkortningen infördes var var personalomsättningen hög. Något som nu har förändrats. Foto: TT

Deltid med full lön – modell som fick akutmottagningen att behålla sin personal

Uppdaterad
Publicerad

Akutmottagningen vid Karolinska i Huddinge var för två år sedan en arbetsplats i kris. Men genom att förkorta arbetstiden har man fått vårdpersonal att stanna och de anställdas sjukfrånvaro att gå ner.

Modellen går ut på att man med full lön arbetar 80 procent av sin arbetsvecka mot att man arbetar varannan helg.

Joakim Stalberg har arbetat på akuten vid Karolinska i Huddinge sedan 2014. Foto: SVT
#Sverigevården

– För mig fungerar det bra. Man kan styra en hel del själv. Och skulle det inte passa familjeförhållanden så kan man välja att stå utanför modellen, säger sjuksköterskan Joakim Stalberg som arbetar efter modellen sedan januari 2016.

Personalflykten upphörde

Effekter av modellen är bland annat att korttidssjukskrivningarna har gått ner, personalflykten har upphört och istället har personal återkommit till verksamheten.

Akutmottagningen i Huddinge samt en avdelning vid Södertälje sjukhus som jobbar med arbetstidsförkortningen. Att andra mottagningar följer efter är inte givet trots goda resultat menar akutens verksamhetschef Caroline Kevin.

–  Det pågår ett projekt inom Stockholms läns landsting vilket gör att de flesta sjukhus har ett stopp från att föra in något nytt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Sverigevården

Mer i ämnet