Foto: Anders WillborgVisa alla (3)
Visa alla (3)

Demonstration mot Nobelhuset idag

Publicerad

Motståndarna mot det planerade Nobel Center kämpar in i det sista och hoppas på att politikerna ändrar sig. Idag klockan 16 hölls en demonstration utanför Stadshuset mot Nobelbygget på Blasieholmen.

Nästa måndag, den 25 april, fattas beslut om Nobelhusets framtid i Kommunfullmäktige, och motståndarna som vill stoppa projektet hoppas på att påverka beslutsfattarna innan dess med en demonstration idag och nästa måndag.

Nätverket Rädda Blasieholmen vill att tullhuset från 1800-talet som står på platsen för det planerade Nobel Center får stå kvar, och de föreslår att hela bygget istället flyttas till Hagastaden.

Stadsbyggnadsnämnden har redan röstat ja till det nya Nobel Center, med åtta röster för och fem emot. Moderaterna, Socialdemokraterna och Centern är för, övriga partier är emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turerna kring Nobelcenter

Mer i ämnet