Ett stort antal poliser skickades till korsningen Sveavägen/Kungsgatan. Foto: Carol Atallah/SVT

Demonstration stoppade trafiken i city

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal demonstranter satte sig ner på gatan mitt i city på fredagseftermiddagen. Många poliser var på plats för att lösa upp samlingen och leda om trafiken.

Ett antal demonstranter som röde sig runt Stockholms innerstad under hela fredagen slog sig strax efter klockan 15 ned på gatan, i korsningen Kungsgatan/Sveavägen.

– Vi för en dialog med dem, men de kommer inte kunna sitta kvar där. Vi hoppas de flyttar på sig själva, annars får vi göra det, säger Carina Skagerlind, sa presstalesperson på Stockholmspolisen, på fredagseftermiddagen.

Carina Skagerlind kunde inte säga hur många demonstranter det rör sig om, mer än att de var fler än 50. Demonstranterna startade på Mynttorget men eftersom de var fler än 50 personer så skingrade polisen dem. De gick då vidare till Sveriges Television, sedan till TV4 och slutligen alltså mitt i city.

Demonstrationen ville uppmärksamma konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan om regionen Nagorno-Karabach. Den upplöstes efter en kort tid i city.

– Man lämnade platsen under lugna former, säger Carina Skagerlind.

Ett antal personer har anmälts för brott mot ordningslagen, skriver polisen på sin webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.