Clara Berglund, generalsekreterare på Sveriges Kvinnolobby Foto: Sveriges Kvinnolobby

”Det är ett svek mot alla”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Kvinnolobby kritiserar polisens beslut att lägga ned prostitutionsgruppen.
– Vår erfarenhet är att en specifik grupp som är inriktat mot prostitution är det enda som fungerar, säger Clara Berglund, generalsekreterare på Sveriges Kvinnolobby. 

Tidigare under onsdagen rapporterade Aftonbladet om kritiken från poliser av nedläggningen av prostitutionsgruppen i Stockholm.

Nu kritiserar även Sveriges Kvinnolobby nedläggningen.

– Det är ett svek mot alla. Det är ingenting man kan göra mellan raderna samtidigt som man gör något annat, säger Clara Berglund, generalsekreterare på Sveriges Kvinnolobby.

”Måste ha specifik kunskap och spana”

Prostitutionsgruppen ingår nu i polisens människohandels sektion där prostitution bara är en av delarna. Men Clara Berglund menar att det arbetssättet inte fungerar när man ska jobba mot prostitution.

– Vår erfarenhet är att en specifik grupp som är inriktat mot prostitution är det enda som fungerar. Man måste ha specifik kunskap om hur sexindustrin ser ut och spana.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer