Foto: Janne Åkesson/SWEPIX/SVT

Explosion vid flerfamiljshus i norra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av detonation har inträffat vid en pizzeria som ligger i gatuplan på ett flerfamiljshus i Kista på tisdagskvällen. Nationella bombgruppen kallades in efter explosionen som förstörde entrén till pizzerian.

– Jag kan bekräfta att det har smällt men inte vad, säger Mikael Pettersson vakthavande befäl vid polisen.

Flera personer larmade polisen vid 22-tiden efter att det hörts en kraftig explosion i bottenvåningen till ett flerfamiljshus i bostadsområdet Ärvinge i Kista, men detaljer kring händelsen är fortfarande oklara.

– Det ska vara en explosion och man har noterat glaskross vid fastigheten, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt uppgifter till SVT skedde explosionen vid en pizzeria på markplan i bostadshuset. En boende i en lägenhet ovanför pizzerian berättade för SVT:s frilansfotograf att ljudet från smällen var mycket kraftig och att det luktade brandrök.

För att försöka få fram mer information försökte polisen hitta fler vittnen.

– Vi har haft dörrknackning i området för att samla information, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till TT.

Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.