En man i 25-30 års-åldern sköts till döds inne i en pizzeria vid Rinkeby torg. Foto: TT

Mord i Rinkeby kopplas till gängkonflikt

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll sköts en man till döds i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Enligt polisen har det skett en upptrappning av våldet och det misstänkta mordet kopplas till en pågående gängkonflikt.

En man i 25-30-årsåldern sköts till döds inne i en pizzeria vid Rinkeby torg när han skulle beställa mat. Flera personer kom in i lokalen och sköt honom. Allt enligt källor till SVT Nyheter.

Många människor ska ha befunnit sig på torget när skjutningen inträffade och händelsen utreds nu som mord.

Dödsskjutningar i Rinkeby

– Vi har konflikter i det här området som har pågått en tid. De senaste veckorna har det varit en upptrappning av våldet. Det har varit flera skjutningar, säger Jan Evensson, polismästare region Stockholm, och fortsätter:

– Vi gör kopplingar till tidigare händelser i det här området.

Kan handla om hämndaktion

Mannen är sedan tidigare känd av polisen och enligt källor till SVT kan gårdagens skjutning handla om en hämndaktion.

Den mördade mannen, ska enligt DN:s källor, haft en komplicerad roll i en pågående konflikt mellan två gäng på Järvafältet. Enligt tidningens uppgifter ska han haft kontakter på ”båda” sidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Mer i ämnet