En 28-årig man sköts till döds mitt i Husby centrum i nordvästra Stockholm en eftermiddag i maj förra året. Arkivbild. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Dömd för mord i Husby överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige man som av Solna tingsrätt dömdes till nio år och tio månaders fängelse för att ha mördat en man i Husby centrum i maj förra året har överklagat domen till Svea hovrätt.

I överklagandet som inkommit till tingsrätten framgår att mannen vill frikännas för mord och framkallande av fara för annan eftersom han inte anser att det är styrkt att han begått gärningarna.

Fyra män åtalades för inblandning i mordet men det var bara den 19-årige mannen som fälldes. De övriga tre friades i brist på bevisning.

Husbymordet – maj 2021

Det var under en eftermiddag maj förra året som flera personer blev vittnen till mordet som Solna tingsrätt beskriver som en avrättning. Under jakten avlossades minst 20 skott mot det 28-åriga offret som träffades av flera och senare avled.

Hela händelseförloppet spelades in av polisens övervakningskameror som visade två skyttar, men enligt tingsrätten kunde inte den andre misstänkte skytten pekas ut med tillräcklig säkerhet för att kunna fällas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbymordet – maj 2021

Mer i ämnet