Dörrarna på Roslagsbanan fungerar igen

Publicerad

I tre veckor har Roslagsbanan haft problem med tågens mittendörrar, något som har ställt till det för personer med funktionsnedsättning och resenärer med barnvagnar. Men nu uppger SL att dörrarna fungerar som vanligt igen.

– Vi trodde först att det var dörrarna det var fel på, men det var i själva verket de utskjutande trappstegen som var problemet, säger Aleksander Krajisnik presstalesperson på SL.

Mekanikproblemen har tvingat SL att hålla mittendörrarna på Roslagsbanan avstängda under tre veckors tid, något som skapat problem för en del resenärer.

– Det har varit besvärligt för funktionsnedsatta och resenärer med barnvagnar. Trappstegen har inte åkt ut, eller så har dörrarna inte stängts. Man har inte kunnat kliva av eller på, säger Aleksander Krajisnik presstalesperson på SL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.