Rapparen Dree Low åtalas under onsdagen för grovt vapenbrott. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Rapparen Dree Low åtalas för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen åtalades rapparen Dree Low för grovt vapenbrott. Det var i maj 2020 som polis hittade ett vapen och ammunition i en lägenhet i nordvästra Stockholm. Enligt polisen har rapparen haft en ledande roll i ett kriminellt gäng i Järvaområdet i Stockholm och han har tidigare blivit dömd för utpressning.

Enligt åtalet ska rapparen Salah Abdulle, känd under artistnamnet Dree Low, tillsammans med två andra personer innehaft en halvautomatisk pistol med tillhörande magasin som var laddat med tio skarpa patroner. Det hände den 22 maj 2020 i nordvästra Stockholm.

Enligt stämningansökan bör brottet bedömas som grovt eftersom gärningen har varit av särskilt farlig art då vapnet och ammunitionen innehafts i en kriminell miljö där de kunde befaras komma till brottslig användning.

Rapparen själv förnekar brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.