Vardagsrumsgolvet har förvandlats till ett dansgolv hemma hos Gerd Söderlind. Foto: Frida Claesson/SVT

Drömmen om Funkisfestivalen blev sann – sen kom corona

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen var det hennes tur. I vintras vann Gerd Söderlind delfinalen av Funkisfestivalen och i april skulle hon ha tävlat i semifinalen på Nalen. Istället kom corona.

Soffan är inskjuten i hörnet och vardagsrumsgolvet har förvandlats till ett dansgolv. Arm i arm sjunger systrarna Gerd och Marita Söderlind till Carola. De kan varenda textrad.

Det var med Carolas låt “Liv” som Gerd vann Tyresö kommuns deltävling av Funkisfestivalen i februari. Senare i vår skulle hon få tävla i semifinal på Nalen. Men istället kom corona och vände på allt.

I den här reportageserien möter vi några av länets invånare som berättar sina historier om den förändrade vardagen efter coronautbrottet.

#SthlmCorona

Tänk att ett litet virus, från andra sidan jorden, plötsligt skulle komma att förändra liv och vardag här i Sverige. Berätta din annorlunda vardag genom att dela med dig av din historia i sociala medier med hashtag #SthlmCorona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sthlmcorona

Mer i ämnet