Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bil har träffat en stolpe och voltade av vägen intill ett träd i Sollentuna. Flera dunkar med vätska spreds ut i samband med olyckan. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Dunkar med kemisk vätska utspridda efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil har voltat vid Sollentunavägen i Stockholm varpå två personer sprang bort från platsen, uppger RLC befälet Mikael Pettersson. Flera dunkar där etiketterna läser ”Natriumhypoklorit” ligger utspridda på gatan i samband med olyckan.

Det var vid 03.40 som polisen fick larm om att en bil kört in i en stolpe och voltat av vägen. Anmälaren beskrev att två män sprang från platsen, som omringas av flera 25-litersdunkar fyllda med vätska.

En källa till SVT uppskattar att det är sju dunkar som ligger utspridda. Räddningstjänsten arbetar med att determinera om det verkligen är natriumhypoklorit (klorin), som det står märkt.

– Det är inte olagligt med själva klorinen, men det är märkligt att köra runt med det på natten. Det är heller inget som säljs i vanliga affärer när det gäller sådana mängder, säger Mikael Pettersson.

Personer sprang ifrån ytterligare en bil

Han tillägger att under tiden polisen är på plats sågs en annan bil stanna till då personerna i bilen fick syn på polisen.

– Vi såg minst tre personer lämna bilen springandes iväg. Det kan handla om något annat, men eftersom det ligger nära i tid och geografiskt kan man ju misstänka att det har ett samband. Det skulle kunna vara de två personerna som blivit upplockade av en tredje, säger Pettersson.

Polisen utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.