Marie Axelsson (S) tar över rodret

Efter avhoppen: Nytt toppnamn för S i Sigtuna

Publicerad

Senaste året har varit tumultartat för Socialdemokraterna i Sigtuna med korruptionsanklagelser som ledde till att de förlorade makten i kommunen och flera avhopp. Nu har de valt ett nytt toppnamn och kommunen får ett nytt oppositionsråd.

På söndagen valde Socialdemokraterna i Sigtuna sitt nya toppnamn, grundskoleläraren Marie Axelsson blir ny etta på kommunfullmäktigelistan. Hon kommer också ta över som oppositionsråd efter Ibrahim Kalifa som valde att inte kandidera.

Det har varit många turer med Socialdemokraterna i fokus kring styret i Sigtuna kommun. Efter att SVT:s Uppdrag granskning förra året berättade om misstankar om vänskapskorruption inom Socialdemokraterna förlorade de makten i kommunen.

Åtminstone fem personer har sedan dess hoppat av, fyra av dem så sent som i februari, på grund av missnöje med det lokala partiet som de ansåg vara toppstyrt.

Det nya oppositionsrådet Marie Axelsson är 47 år, lärare och är gruppledare för partiet i kommunfullmäktige samt i kultur- och fritidsnämnden. Valet av Marie Axelsson var enhälligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer