En person omkom och två personer skadades allvarligt vid en bilolycka på Nynäsvägen natten till fredag. Foto: Janne Åkesson

Polisen utreds efter dödsolyckan på Nynäsvägen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer vårdas fortfarande på sjukhuset efter bilolyckan på Nynäsvägen sent på torsdagskvällen då en 20- årig man omkom. Samtidigt har polisen öppnat två separata utredningar, en för trafikbrottet och en för polisens agerande.

– Det har skapats ett separat ärende gällande poliserna, säger Hans Brandt förundersökningsledare vid trafiksektionen som utreder allvarligare trafikbrott.

Den 20-årige föraren drog till sig polisens intresse vid en rödljuskörning. I ett försök att komma bort från polisen körde han upp på Nynäsvägen, mot färdriktningen och frontalkrockade med en taxibil.  20-åringen omkom, hans flickvän och en taxichaufför skadades allvarligt.

– Vi ska försöka se färdvägen och klura ut hur det kunde bli så här tragiskt, men om någon vill fly så kan det bli så här, säger Hans Brandt förundersökningledare vid trafiksektionen som utreder allvarligare trafikbrott.

Polisen utreds

Den 20-åriga avlidne mannen hade inget körkort på grund av att han tidigare kört med narkotika i blodet. Nu utreder polisen olyckan som grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och misstankar om rattfylleri.

Samtidigt ser man över polisens arbete i samband med händelsen.

– Det har skapats ett separat ärende gällande polisernas agerande. Vi utreder trafikolyckan och vad den gav för konsekvenser, säger Hans Brandt.

Teknisk undersökning

Vid olyckan skadades två personer allvarligt bland annat offrets flickvän och en taxichafför. Totalt var fyra bilar inblandade i olyckan där flera personer fick lindriga personskador.

– Det går inte att lagföra någon eftersom personen har avlidit men vi fortsätter utredningen och samlar in så många pusselbitar vi kan. Vi har tagit in bilen på teknisk undersökning och förhör vittnen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.