Vid tiotiden på måndagsförmiddagen fick polisen in flera samtal från personer som uppmärksammat bilen i ett bostadsområde. Foto: TT och Tommy Bergman/SVT

Efter dödsskjutningen på Lidingö – stödboendet lex Sarah-anmäler

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av augusti sköts en man till döds utanför ett stödboende på Lidingö där han jobbade. Nu lex Sarah-anmäler boendet händelsen, då det finns en risk att ungdomar riskerar att må psykiskt dåligt efter händelsen.

Mannen, som inte var i tjänst vid tillfället, kom till kontoret för att prata med en annan kollega. Men när han parkerade bilen blev han beskjuten av okända gärningsmän och avled senare av sina skador.

Inga ungdomar fanns på platsen när dödsskjutningen skedde, enligt anmälan, men i efterhand menar föreståndaren för boendet att det finns en risk att de mår psykiskt dåligt. Därför lex Sarah-anmäls händelsen nu till Inspektionen för vård och omsorg.

SVT har sökt föreståndaren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.