Artisterna som hamnade i vattnet fick plockas upp av festivalens säkerhetsorganisation. Foto: Danielle Langert/SVT

Kvällens föreställning blir av trots olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under torsdagskvällens föreställning Aquanauts med Cirkus Cirkör på Kulturfestivalen rasade ett av tornen och föreställningen bröts. Trots händelsen har nu arrangörerna beslutat att kvällens föreställning blir av.

Sex artister befann sig i ett torn på en ponton i vattnet vid Strömbron i Stockholm när tornet rasade. Samtliga artister hamnade i vattnet och fick plockas upp av festivalens säkerhetsorganisation. En av artisterna fick ett mindre skärsår, övriga klarade sig oskadda och ingen av dem behövde uppsöka sjukhus, enligt ett pressmeddelande från Stockholms stad.

Ställningen utgjorde basen för cirkusartister och ett svingande eldklot under en föreställning i samband med Stockholms Kulturfestival.

”Det pågår en utredning”

– Det pågår en utredning om vad som hänt, en utredning som förhoppningsvis blir klar under dagen. Då vet vi om det blir någon föreställning i kväll, sa Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig vid Stockholms Kulturfestival, tidigare under fredagen.

Vid 17-tiden uppgav Stockholms stad att fredagens föreställning kommer att bli av trots det inträffade. Men utredningen av olyckan pågår fortfarande.

– Det är så många inblandade och vi måste samla ihop all information, säger Terese Bonnevier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.