Polisens insats i Rågsved. Foto: Björn Lockström

Barn misstänks för brott vid mord i Rågsved

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn misstänks för brott i samband med att en kvinna knivhöggs till döds i en lägenhet i Rågsved tidigare i somras. Åklagaren i fallet har inlett en så kallad LUL 31-utredning, som sker när en person under 15 år misstänks för brott.

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Rågsved i södra Stockholm vid halvåtta-tiden den tredje juni. En kvinna hade då blivit knivhuggen i en bostad. Hon avled senare. Enligt polisen trängde sig en person in i lägenheten och attackerade kvinnan. Enligt Aftonbladet var personen maskerad. Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen.

Åklagaren lämnar inga kommentarer

Det framkommer inte vad barnet misstänks för. Kammaråklagare Petra Götell har valt att inte lämna några kommentarer.

Barn som är under 15 år och begår brott kan inte dömas till straff. Utredningar mot barn under 15 år görs enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. När utredningen är klar kan sociala myndigheter fatta beslut om åtgärder, till exempel olika stöd- och vårdinsatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.