Efter mordet i Nynäshamn gick polisen ut med en bild från den bussresa man tror offret gjorde natten innan mordet. De vill nu att folk som åkt på samma buss hör av sig med tips. Foto: Polisen

Efter polisens vädjan om tips – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits, misstänkt för inblandning i mordet i Sorunda den 1 juli. Detta efter att polisen i slutet av förra veckan gick ut och vädjade allmänheten om tips och iakttagelser från medresenärer på en nattlig bussfärd i innerstan samma natt.

Det var under ett släckningsarbete efter en mindre markbrand i Sorunda den 1 juli som privatperson hittade en bränd kropp och kontaktade polisen.

En mordutredning inleddes, men polisen hade svårt att ringa in någon misstänkt gärningsman.

Därför gick man i slutet av förra veckan ut, på sin hemsida och i flera medier, med en vädjan till allmänheten om tips. Polisen tror sig nämligen veta att offret reste med fyrans buss samma natt, och gick därför ut med bild från bussens övervakningskamera i hopp om att någon som gjort samma resa skulle höra av sig med tips och iakttagelser.

En person misstänkt för inblandning

Tipsen trillade in, berättar Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen, och nu har en person alltså gripits – misstänkt för inblandning i mordet. Men om det var allmänhetens tips som ledde fram till gripandet är han osäker på.

– Det kan till viss del vara anledningen, men jag kan inte med säkerhet säga det, säger han.

Den gripne är misstänkt för inblandning, men på vilket sätt personen skulle vara inblandad eller varför misstankar väckts är polisen förtegen om.

– Inblandning kan ju innebära allt möjligt. Allt från medhjälp till mord till helt andra saker. Vi får se vad utredningen ger, vi är inne i ett intensivt utredningsarbete, säger han.

Än är det mycket arbete kvar förklarar han och vädjan om tips står kvar.

– Vi vill ha in ytterligare tips och iakttagelser från den natten och den bussresan, säger Mats Eriksson.

Polisens vädjan: Detta vill de ha hjälp med

• Enligt polisen har offret fastnat på film när han reste med fyrans buss

• Resan gjordes från Fleminggatan/S:t Eriksgatan till Odenplan

• Tidpunkten för resan ska ha varit mellan klockan 00:30 och 00:45

• Även andra iakttagelser av fordon, person eller annat från färdvägen är av intresse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.