Jenny Rudslätt är skadechef på försäkringsbolaget If. Foto: IF/TT

Efter sprängdåden – falsk städfirma vill in i lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt en vecka sedan explosionen på Gyllenstiernsgatan på Östermalm skedde. De boende tvingades snabbt lämna sina lägenheter. Nu försöker tjuvar ta sig in i lägenheterna genom att utge sig för att vara från städbolag. Hör mer i klippet ovan.

 – Det känns som en hemsk ny trend som kommer med sprängdåden, säger Jenny Rudslätt, försäkringsbolaget If.

Enligt försäkringsbolaget If ringer en falsk städfirma upp drabbade och kräver att få komma in i lägenheterna, något som P4 Stockholm var först att rapportera om.

– En kund ville försäkra sig om att städbolaget var utsänt av oss. När vi gjorde en kontroll så var det inget bolag som vi använder oss av, säger Jenny Rudslätt, skadechef på försäkringsbolaget If.

Enligt försäkringsbolaget har flera kunder blivit av med värdeföremål från sina lägenheter. Nu har försäkringbolaget tillsammans med bostadsrättsföreningen satt in vaktbolag på platsen för att skydda de lägenheter som står tomma.

Explosioner i Husby och Kista

När nya explosioner skedde i Husby och Kista natten till tisdag informerades de boende om riskerna.

– Här kom fönster och dörrar extremt snabbt på plats för att förhindra stölder och man bestämde sig för att avvakta med vakter, avslutar Jenny Rudslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.