Det varma och torra vädret väntas fortsätta, vilket gör att länsstyrelsen inför ett eldningsförbud i länet med start klockan 12 på torsdagen. Foto: Robin Haldert/TT

Eldningsförbud i Stockholms län

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Stockholm har beslutat att det råder eldningsförbud i länet från klockan 12 på torsdagen. Anledningen är den senaste tidens värme och torka som gör att det råder hög brandrisk i skog och mark, skriver länsstyrelsen.

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda grilla och bränna med fast bränsle – till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar – utanför sammanhållen bebyggelse.

Det är dock tillåtet att grilla på fasta grillplatser på allmän plats, och även på egen tomt förutsatt att det inte finns någon risk för att branden sprids.

Länsstyrelsen har fattat beslutet om eldningsförbud i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s väderprognoser. Förbudet gäller tills vidare och berör hela länet.

Nedan ser ni bilder från den brand som pågick i Haninge för en dryg vecka sedan.

Skogsbrand i Haninge – 120 000 kvadratmeter brinner

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer