Foto: Marco Blomberg

Elektronikvaror stals i Bergshamra

Uppdaterad
Publicerad

En smash and grab-kupp genomfördes inatt mot ett elektronikföretag i Bergshamra. Flera fordon användes för att komma in i byggnaden. Rånarna fick med sig gods från butiken och försvann i två andra bilar.

– Det var flera personer inblandade eftersom det användes flera bilar i kuppen. Två bilar kördes in i butiken och sedan flydde gärningsmännen i två andra fordon, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Polisen misstänker att flera personer är inblandade i rånet. Hur mycket gods, och till vilket värde, tjuvarna fick med sig vet polisen ännu inte. Larmet kom in 00:08 när vaktbolaget upptäckte smash and grab-kuppen. Nu har de två fordonen som lämnades på brottasplatsen tagits in för teknisk undersökning.

– Vi kommer gå igenom kamerabilder om det finns några, genomföra teknisk undersökning och gå igenom våra register för att se likheter vid andra grova stölder, säger Towe Hägg.

Har ni några misstänkta?

– Nej, inte i nuläget. Vi har försökt prata med vittnen och vi kommer fortsätta arbeta med detta under dagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.