Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Elfel orsakade halka vid Slussenbygget

Publicerad

Under torsdagsmorgonen fick de som cyklar och går på den tillfälliga gång- och cykelbanan vid Slussenbygget uppleva höstens första frosthalka. Orsaken var att ett elfel som försenat påkopplingen av värmeslingorna.

Några byggarbetare såg människorna som halkade runt på vägen och gick ut för att varna för halkan.

– Tack och lov fanns det byggarbetare i närheten som snabbt gick ut och försökte varna cyklisterna som kom att de skulle sakta ned och försökte dämpa hastigheten på dem, säger Eva Rosman, kommunikationsstrateg på Projekt Slussen.

Elfel försenade påkoppling av värmen

– De värmeslingor som vi monterade förra vintern har varit urkopplade under sommaren och hade inte hunnit kopplas in på grund av ett elfel, säger Eva Rosman.

Elfelet upptäcktes när värmeslingorna skulle kopplas på för säsongen. Man skulle göra en ny installation i måndags men på grund av elfelet så kom elektrikern först idag.

Under dagen har elektriker varit på plats och åtgärdat elfelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.