KFUM Central

Elitlag i basket läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beslutet att elitlag i KFUM Central Basket läggs ned. Det påverkar både dam- och herrlagen i division 1.

Klubben har haft bristande resurser i flera år och elitlaget har under sex års tid spelat sina matcher i Gärdeshallen. Totalt är det ett 30-tal spelare som berörs direkt av nedskärningen. Klubbens styrelseordförande Svante Bengtsson berättar att det är inte bara spelarna i division 1 som berörs.

– Hela föreningen blir drabbad. Det finns killar och tjejer som är 17-18 år som har drömt om att få spela i elitlagen. Det kommer blir svårt att motivera dem att fortsätta ett eller två år till istället för att sticka med en gång, säger Svante Bengtsson.

”Valde att skära från toppen”

På fredag ska anmälan till nästa säsong vara inne och Svante Bengtsson misstänker att de kommer få färre tider nästa år.

– Vi måste få tiderna att räcka till. Tidigare har det funkat för att vi haft överkvalificerade spelare som har kunnat spela på elitnivå trots förutsättningarna. Det fungerade däremot inte i längden därför valde vi att skära från toppen istället för att skära bland ungdomar. Vi ska försöka bygga Sveriges bästa junior verksamhet istället och bli en plantskola där ungdomar får spela och därefter gå vidare till andra lag, säger Svante Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.