En ambulanshelikopter kallades till platsen efter skottlossningen. Foto: Janne Åkesson /Swepix

Elva års fängelse för skjutning vid restaurang i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man döms till elva års fängelse för försök till mord efter att ha skjutit två personer utanför en restaurang i Märsta.

Det var i slutet av september som två gäster utanför en restaurnag i Märsta skottskadades, den ena livshotande. Inledande vittnesuppgifter pekade mot den nu dömde 23-åringen, som tidigare dömts till olaga hot och som var portad från restaurangen vid tillfället.

Enligt polisutredningen hade mannen grälat med en ordningsvakt vid restaurangen och senare skjutit så att han träffade två personer. Enligt polisen fanns inga motiv för att skjuta just de två personer som träffades, de råkade bara befinna sig på platsen.

23-åringen har hela tiden förnekat brott, men nu döms han av Attunda tingsrätt till elva års fängelse för försök till mord och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.