Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Videoklipp från social medier uppges visa delar av händelseförloppet i samband skjutningen i Hagalund. Ett av klippen visar hur en pojke tar ett vapen från en skadad person och springer från platsen. SVT:s reporter Kovan Alshawish berättar mer. Foto: SVT/Sociala medier

16-åring häktad för mord i Hagalund

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke har häktats, misstänkt för mordet i Hagalund i Solna där en 34-årig man sköts ihjäl framför flera förbipasserande. Sedan tidigare är en 19-åring man häktad i samma ärende.

Det var strax efter klockan 17 i tisdags förra veckan som polisen larmades till Hagalund. På en gata hittades två personer skottskadade. Den ena personen var skjuten i benet och fördes till sjukhus. Den andra mannen, en 34-årig man, var så svårt skadad att hans liv inte gick att rädda.

Vittnen ska ha filmat händelseförloppet

Under onsdagen meddelade åklagare Josefine Dahlqvist att en 16-årig pojke har häktats, misstänkt för mordet på 34-åringen. Han misstänks också för grovt vapenbrott. I sociala medier cirkulerar filmer som ska visa delar av händelseförloppet. Om det är bevisning som lett till häktningen vill åklagare inte kommentera i nuläget. Det ska även ha hittats skjutvapen som polisen bedömer är intressanta i de pågående utredningarna angående mord och mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet