Foto: Cheyma Moufid/SVT

Man knivstucken i Stockholm – överfallen mitt i julruschen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18:30 under fredagskvällen, mitt i julruschen, blev en person stucken med vad man tror är en kniv vid Gallerian på Hamngatan i centrala Stockholm. Polisen söker nu efter gärningspersonerna.

Minst två personer ska ha gett sig på offret, som nu har förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Det var på Hamngatan i höjd med Gallerian. Det är mitt under julruschen och då är det mycket människor i rörelse. När vi kommer till platsen är han talbar och förd till sjukhuset, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Foto: Cheyma Moufid/SVT

Polis är på plats för att reda ut vad som hänt och förhör vittnen. De söker också efter gärningspersonerna. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Man samlar dessutom in eventuellt filmmaterial. Vad som orsakat knivattacken är oklart.

– Vi har fått in lite vaga uppgifter om gärningsmännen från vittnen. Offret har inte kunnat höras, men vi jobbar vidare med förundersökningen, säger Skagerlind.

Foto: Cheyma Moufid/SVT

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Mannen har lämnat sjukhuset

Sent igår kväll kunde den knivskurne mannen lämna sjukhuset och den tekniska undersökningen är avslutad. Polisen går igenom övervakningsfilmer från platsen och har under natten hört flera vittnen, men ingen misstänkt är ännu gripen.

– Enligt vittnen på platsen har det uppstått ett bråk mellan flera personer och i det tumultet blev mannen i 30-års åldern knivskuren, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.