Husby har drabbats av ytterligare en misstänkt mordbrand. Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

En anhållen efter bränder i Husby

Uppdaterad
Publicerad
En man har i helgen anhållits misstänkt för mordbrand efter den senaste tidens bränder i Husby. Polisen vill fortfarande få in tips från allmänheten för att komma vidare med utredningsarbetet.

De senaste veckorna har polis och räddningstjänst beordrats till Husby med anledning av bränder i loftgångar och utanför bostäder.

Sedan i början av augusti har det enligt polisen brunnit vid tolv tillfällen inom ett begränsat geografiskt område i östra Husby. Bränderna som skett under natt och tidig morgon tros vara anlagda. Ingen person har skadats fysiskt vid något av tillfällena, men i flera fall kunde det ha slutat mycket illa.

Tittar på samband mellan bränderna

Polisen bekräftar idag måndag för SVT att man gripit en person.

– Den här personen som nu är anhållen är i nuläget misstänkt för en av dem här bränderna. Det var en brand som var i ett trapphus i Husby natten mot lördag och söndag, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

– Vi kan inte utesluta att fler gärningspersoner är inblandade och därför kan jag inte gå in och berätta i detalj, säger Anna Westberg.


De senaste veckornas bränder utreds som mordbrand, försök till mordbrand eller skadegörelse.

Polisen vill ha tips från allmänheten

Polisen uppger också att de är i fortsatt behov av tips från allmänheten för att komma vidare med utredningarna.

– Vi hoppas på att allmäneten, boende och andra i området kan höra av sig om de har någon form av information, säger Anna Westberg.

Den som har information kan kontakta polisen på 114 14 eller fylla i webbformulär.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer