En gripen efter inbrott i Sätra – försökte simma ifrån polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter larm om ett pågående inbrott åkte polisen till en bostad i Sätra. Två misstänkta gärningsmän sågs fly från platsen och efter en längre springtur lyckades man gripa en av de misstänkta efter att han hoppat i vattnet och försökt simma ifrån polisen.

Strax efter klockan 18.00 på fredagskvällen fick polisen samtal om ett pågående inbrott i Sätra. Två personer sågs springa från platsen och flera polispatruller, inklusive hundpatrull och polishelikopter, sökte efter de misstänkta.

– När det är ett pågående inbrott så sätter vi in helikopter och vi kunde då följa en av inbrottstjuvarna, säger Carina Skagerlind vid polisens lednigscentral.

Efter en längre springtur lyckades polisen gripa en av de misstänkta inbrottstjuvarna.

– Vi har ju god koll på honom hela tiden genom helikoptern så vi ser att han hoppar i vattnet och simmar rakt ut. Men i dag är det ju ganska kallt och han inser väl att det där inte är ett bra sätt att komma undan från polisen så han vänder tillbaka, säger Carina Skagerlind.

”Inte alltid man agerar logiskt när man blir jagad”

Kall och blöt greps mannen av polisen.

– Det är inte alltid man agerar helt logiskt när man blir jagad.

Det pågår fortfarande en insats för att försöka hitta den andra misstänkta inbrottstjuven.

– Det blir såklart svårare ju mer tiden går men vi har inte slutat leta än, säger Carina Skagerlind.

Polisen har säkrat en del spår vid lägenheten och en förundersökning om grov stöld är inledd. Om de misstänkta har fått med sig något stöldgods vet polisen inte i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.