Foto: Blåljusbilder, Rörlig bild: Rufus O Jägemar/SVT

En gripen misstänkt för mordförsök vid Hornstull

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 14.26 inkom samtal om att en person knivskadats i ett bråk vid en kiosk i Hornstull på Södermalm. En person kunde snabbt gripas, misstänkt för händelsen.

På lördagseftermiddagen larmades polis till Hornstull.

– Vi fick samtal om ett bråk där det var någon kniv inblandad. När vi kom dit hittade vi en knivskadad person, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

Kort därpå greps en man vid platsen misstänkt för brottet.

Polisen pratar med vittnen

Offret har förts med ambulans till sjukhus, men ska inte ha livshotande skador.

– Vi är med målsägande på sjukhus och kommer att hålla förhör. Vi kommer även hålla förhör med den misstänkte, säger Anna Westberg.

En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att göras och polisen pratar med vittnen till händelsen.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Mannen är även misstänkt för skadegörelse, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och ofredande.

Polisen tackar på sociala medier

Viktor Adolphson arbetar som områdespolis i Trygghetsgruppen Södermalm och twittrar under namnet YB Södermalm. Under lördagen skrev han ett inlägg där han tackade vittnena på platsen.

”... som tillsammans kunde avbryta mordförsöket och stänga in den misstänkte i kiosken tills dess polis hann fram till platsen!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.