Fyra personer häktade efter knivbråket i Vårby

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer sitter häktade sedan en man knivhuggits i ryggen i samband med ett stort bråk mellan ett tiotal personer i Vårby söder om Stockholm under fredagen. Ytterligare en person är begärd häktad.

Larmet kom in till polisen klockan 23 på fredagskvällen.

– När vi kom dit var ingen kvar, men så småningom lyckades vi luska reda på några som i alla fall hade varit där, och en av dem har blivit knivhuggen i ryggen, säger polisens vakthavande befäl Mats Almquist.

Försök till mord

Efter att polisen hittat den knivhuggne mannen fördes han till sjukhus med ambulans.

– Enligt sjukvården på plats hade han inte livshotande skador, säger Mats Almquist.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord och senare anhölls fem personer. Fyra av dem sitter nu häktade, en har släppts. Under onsdagen ska det hållas häktningsförhandling om ytterligare en person som misstänks för inblandning.

Svartsjuka tänkbart motiv

Mannen som blev knivhuggen är i 20-30-årsåldern. Enligt åklagareMarkus Hankkio hade han ingen relation till personerna som attackerade honom.

– De kanske kände varandra, men det är inget gängrelaterat våld. Istället tror vi att ett tänkbart motiv kan ha varit svartsjuka, säger Markus Hankkio.

Det är fortfarande något oklart vad som hände i Vårby. den knivhuggne mannen attackerades av flera personer, men vem som gjort vad återstår att reda ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.