En död efter båtolycka söder om Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

Den person som saknades efter en båtolycka under måndagskvällen hittades av dykare vid 01-tiden natten till tisdagen.

– Mannen påträffades under vattnet av dykare och var inte kontaktbar när han fördes till väntande ambulans, säger Daniel Lindblad, presstalesperson vid Sjöfartsverket.

På tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avlidit.

Olyckan skedde på måndagskvällen vid skären Roxen, 19 kilometer söder om Nynäshamn.

– Larmet inkom till SOS vid 22.14 om att två personer befann sig ombord på en motorbåt som grundstött och tog in vatten. Samtalet bröts så vi fick inte mer information vilket tydde på allvarligt läge, säger Daniel Lindblad, presstalesperson på Sjöfartsverket.

Båten på väg att sjunka

En stor sökinsats drogs i gång i området med flera båtar och helikopter från Sjöfartsverket och Försvarsmakten.

När räddningspersonal kom till platsen vid 22.51 var den 7–8 meter långa fritidsbåten vattenfylld och på väg att sjunka.

– En person påträffades omgående i vattnet och lotsbåten förde den personen i land till en väntande ambulans, säger Daniel Lindblad.

Hittades under vattnet

Totalt letade sju fartyg på ytan och en räddningshelikopter efter den saknade personen som återfanns under vattnet i anslutning till båten.

Mannen fördes till sjukhus men på tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannens liv inte gått att rädda.

Sökarbetet försvårades av att det blåste sju sekundmeter och att det inte fanns något månljus, vilket innebär att det var väldigt mörkt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.